“Nevinost muslimana”: Glumci su prevareni, mislili su da snimaju film o Georgeu iz Egipta

Lily Dionne, nepoznata hollywoodska glumica, jedna od 79 članica filmske ekipe koja je snimala niskobudžetni film “Nevinost muslimana”, tvrdi da je “grubo prevarena”.

To tvrdi i većina članova filmske ekipe koji je izazavo burne prosvjede i nerede širom islamskog svijeta. Svi su mislili da snimaju akcijski, pustolovni film, s glavnim junakom po imenu George, piše Jutarnji list.

Članovi filmske ekipe izdali su priopćenje u kojem su napisali da se smatraju prevarenima i da su šokirani promjenama u scenariju.

“Ožalošćeni smo zbog tragedija koje su se dogodile zbog ovog filma”, piše u priopćenju.

Producent filma, čiji se pravi identitet još nastoji utvrditi, različito se predstavljao filmskoj ekipi, najčešće kao Sam Bacile. Sada policija nastoji sve provjeriti. Smatra se da je zapravo riječ o Nakouli Basseleyu Nakouli (55), osuđenom kriminalcu koji je pseudonimom želio prikriti pravi identitet.

Na uvjetnom je otpustu iz zatvora, a utvrđeno je da se služio s barem 17 lažnih imena.

Ovog vikenda Nakoula je ispitan, ali što je rekao i što će se s njim dalje događati zasad nije poznato. Jedan od uvjeta za puštanje Nakoule na slobodu, nakon što je osuđen na 21 mjesec zatvora zbog financijskih malverzacija, bio je zabrana korištenja interneta bez posebne dozvole, kao i lažnih imena.

Sud ga je osudio jer je varao banke i izdavao čekove bez pokrića, a falsificirao je i kreditne kartice s različitim imenima kojima se koristio.

U međuvremenu je također otkriveno da se redatelj filma Alan Roberts (65) u prošlosti bavio snimanjem pornografskih filmova

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*