Nevjerojatan skandal: Hrvatske radio postaje snimaju lažne emisije da bi dobile državni novac

Ivana-LeksicDo sada sam radila na četiri lokalne radiopostaje Bjelovarsko-bilogorske županije, i na svima su se, radi dobivanja novca iz Fonda za pluralizam, lažirale emisije, negdje više, negdje manje, izjavila je novinarka a iz Bjelovara Ivana Lekšić.

Ona je, kaže, zbog straha da ne ostane bez posla godinama bila prisiljavana na lažiranje radijskih emisija.

“Na zadnjem radiju na kojem sam radila, na Gradskom radiju Čakovec, fingirao se cijeli program”, izjavila je Ivana Lekšić.

“Potkaj 2011. radio je trebao opravdati dobiveni novac iz Fonda pa smo kolega i ja morali cijeli jedan tjedan, od 16 sati do iza ponoći, snimati 10-ak emisija o nacionalnim manjinama, ravnopravnosti spolova, vijesti i emisije iz kulture, koje smo onda morali “spržiti” na CD-ove i predati u ruke vlasniku radija. On ih je onda slao Vijeću za elektroničke medije (VEM) time opravdavajući da je novac iz Fonda, kao, uložio u emisije od javnog sadržaja. Bit je u tome da su sve te emisije bile lažne. One nikada nisu emitirane u programu. Taj radio 2011. nije imao ni sekunde svog programa, već je cijelo to vrijeme emitirao program jedne druge radijske postaje. To lažiranje emisija čine i mnoge druge lokalne radijske postaje”, tvrdi tvrdi Ivana Lekšić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*