NEVJEROJATNO! Veselin Šljivančanin tvrdi da je u Vukovaru časno radio svoj posao

Bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin je, gostujući u emisiji Radio-televizije Srbije, izjavio da se ne kaje za ono što je učinio i da svoju presudu ne smatra pravednom.

Kaže da je s hrvatskim generalima u Haagu dobro surađivao, da su mu čestitali kad je odlazio iz zatvora.

“Imali smo istoga protivnika u tom sudu i sudilaštvu. Korektno smo surađivali. Kad sam dočekao slobodu, poslije velikih nepravdi, obojica su me generala ispratili i čestitali mi na tome da sam slobodan čovjek i rekli su mi da vjeruju da sam ja bio čestit i dobar čovjek”, kazao je Šljivančanin.

U Vukovar bi, kaže, ponovno otišao bez obzira što se nalazi na Interpolovoj “crvenoj potjernici”, koja je izdana na zahtjev Hrvatske.

“Oni navodno imaju neku novu optužnicu protiv mene, u kojoj kažu da su vojnici pod mojim zapovjedništvom ubili 10 tisuća hrvatskih vojnika”, kazao je Šljivančanin.

Za zločin se ne kaje, jer smatra da je kao vojnik legalne vojske u svojoj zemlji išao u Vukovar deblokirati svoju napadnutu vojarnu te da pronađe i oslobodi zarobljene vojnike te da ništa pogrešno nije učinjeno.

“Moji vojnici i ja smo, to odgovorno tvrdim, radili čestito i časno svoj posao, uradili smo ga do kraja i zašto bih se ja sada kajao”, riječi su Veselina Šljivančanina, prenosi Dnevnik.hr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*