Nikolić: U Srebrenici nije bilo genocida, a Karadžić i Mladić su nevini

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je za talijanski list Corriere della Sera da Srbija nije odobrila ubijanje Bošnjaka u Srebrenici, te ponovio da se ne radi o genocidu, javlja agencija Anadolija.

Srbijanski predsjednik nastavio je s negiranjem genocida u Srebrenici.

“U Srebrenici se nije dogodio genocid. Riječ je o pojedinačnoj krivici pripadnika srpskog naroda. Srpski parlament je osudio ovaj zločin, ali nije kazao da je riječ o genocidu. Niti jedan Srbin ne priznaje genocid u Srebrenici, pa ni ja”, rekao je Nikolić tijekom službenog posjeta Italiji.

Također, Nikolić je kazao kako smatra da su Radovan Karadžić i Ratko Mladić nevini i da ih se takvima mora smatrati dok im se ne dokaže krivnja.

Osim zločina u Srebrenici, Nikolić je progovorio i o procesu integracije Srbije u Europsku uniju. Kako kaže sam Nikolić, EU ne bi smjela uvjetovati ulazak priznavanjem neovisnosti Kosova.

“Ako je neophodno odricanje od Kosova, onda je prihvatljivije da zaboravimo Europu”, rekao je Nikolić.

Kazao je da neće izbjegavati susret s premijerom Kosova Hashimom Tachijem, ali tek nakon što se završi pravni proces protiv Tachija, okrivljenog za trgovinu organima za vrijeme rata na Kosovu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*