Nikolić: Umjesto da tuguju kao mi zbog Srebrenice, Hrvati slave Oluju

I u prigodnom intervjuu, koji je na razmeđu godina dao agenciji Tanjug, srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić se obrušio na Hrvatsku zbog toga što slavi vojno-redarstvenu akcija Oluja.

“Srbiju nitko ne može pljuvati i optuživati za zločine, a kamoli cijeli narod optuživati za zločin pojedinca, jer su i Srbi bili žrtve. Neki Srbi su bili zločinci, ali su mnogi Srbi bili žrtve zločina drugih naroda. Ako možemo preko toga staviti debeli sloj betona, kao što se stavlja na atomsko sklonište i da idemo dalje i da to bude temelj za naše nove odnose – može, a ako Hrvatska i BiH žele opterećivati naše odnose do u vječnost, tu ništa ne možemo”, kazao je Nikolić.

“Hrvatska ima tužbu za genocid, ima otvoren put prema EU i samo bi joj još falilo da sa Srbijom počne pregovarati o imovini Srba, neisplaćenim mirovinama, otetim stanovima, o Oluji zbog koje Hrvatska slavi umjesto da tuguje kao što Srbija tuguje zbog Srebrenice, jer bi nam puno toga u životu bilo lakše da nije bilo te Srebrenice”, zaključio je Nikolić.

1 Comment

  1. Ovo je hvatska rijec! Pa nije moguce da su Hrvati kao ”genocidni” Srbi otvoreni za komunikaciju?! Nevjerovatno!
    Sram da bude svih koji velicaju svoje li tudje pse rata, jer su kriminalci a ne ljudi vrijedni postovanja, i vec ste zaboravii koliko gotovine je Gotovina imao u dzepu u trenutku hapsenja!?
    Zalila sam i zalim sve zrtve Vukovara, koji sam prezivjela tesko, mozda gore od opsade Sarajeva, ali gnusam se na primitivne hvalospjeve kriminalcima, koji u Sarajevu sami kao i drugi tvrde da su oni, kriminalci ”odbranili” Sarajevo, a koje i jeste u gonma do gliba zbog etno religijsko kleptokmanijakalnih ludaka u gibu iz kog ce ga – opet – izvlaciti sve tri strane jednake – go*na kriminogena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*