Nikšić pisao Inzku: Najbolje je da vama uručim ključeve Vlade, pa vladajte s Budimirom, Lijanovićima i SDA-om

nermin-niksic-202Predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić uputio je pismo visokom predstavniku Valentinu Inzku i veleposlanicima država članica Upravnog odbora Vijeća za provođenje mira u BiH u kojem tvrdi da ključne institucije u FBiH već duže vrijeme ne funkcioniraju zbog blokada političkih stranaka na čelu sa SDA.

Nikšić je naveo da se u javnosti pokušava stvoriti lažna slika o funkcioniranju federalnih institucija.

“To apsolutno nije točno, a izravnja je posljedica blokada pokretanjem procedure zaštite vitalnog nacionalnog interesa prilikom izglasavanja nepovjerenja Vladi. To je zloupotreba ustavnih mehanizama kojima se u potpunosti obezvrijeđuje njihova bit”, naveo je Nikšić.

Prema njegovoj ocjeni, motiv blokiranja Ustavnog suda FBiH jeste da one političke opcije koje evidentno nemaju podršku u Parlamentu FBiH na ovaj način pokušavaju zadržati svoje pozicije.

Fedralni premijer izrazio je zabrinutost i zbog opstrukcija u radu Vlade koja se bori da očuva kakvu-takvu financijsku stabilnost, optužujući prije svih predsjednika FBiH Živka Budimira.

Kako sve ovo očigledno nije dovoljan razlog da OHR reagira i opravda svoje postojanje, ističe Nikšić, lako je moguće napraviti kaos i u skladu s Ustavom i zakonima, pa se, naprimjer, mogu obustaviti sva plaćanja iz proračuna.

“U tom slučaju sve više vjerujem da je jedini izlaz da Vam uručim ključeve Federalne vlade, pa da OHR, u suradnji sa SDA, Jerkom Ivankovićem Lijanovićem i Budimirom, nastavi rukovoditi institucijama za koje tvrdite da i sada funkcioniraju, te Vam onda to ne bi trebalo biti problem”, poručio je Nikšić u pismu Inzku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*