Ništa od pritvora, sutkinja odlučila: Mamić će se braniti sa slobode

zdravko-mamicSutkinja Županijskog suda u Zagrebu Ljiljanka Maletić je nakon saslušanja Zdravka Mamića odlučila pustiti na slobodu, javlja HRT. Mamićevo pritvaranje je tražilo tužiteljstvo kojeg tereti za javno poticanje na mržnju.

Protiv te optužbe sada će se braniti sa slobode. Po izlasku iz suda nije želio dati izjavu nego je s prijateljima koji su ga dočekali otišao u obližnji kafić. Državno odvjetništvo odmah je najavilo kako će se žaliti na odluku suda.

Odluci je prethodila burna noć i jutro. Zbog želučanih problema tijekom noćenja u policiji Mamić je zatražio liječničku pomoć. Nakon ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu njegovi odvjetnici upozoravali su da ga se tretira kao građanina drugog reda. Isticali su da se vodi montiran politički proces.

Jedan od njegovih branitelja Ante Madunić izjavio je da se nikad prije nije privodilo za takva kaznena djela i kako može razumjeti da su Mamićeve riječi imale težinu i da ih nitko ne opravdava.

Situacija je takva kakva je, samo je u pitanju je li to kazneno djelo ili samo njihov osobni sukob, odnosno da je vrijeđanje bilo obostrano, kazao je Madunić. Upitao se čemu to pretvarati u rasni i nacionalni sukob kad se radi o osobnom sukobu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*