Njemačkim proizvođačima i u krizi ide dobro. Zašto volimo BMW-e, golfove…

U prvih pet mjeseci ove godine BMW je povećao prodaju svojih automobila u svijetu za 6.4%, Porsche za 13%, a Audi čak za 14 posto!

Iako je posvuda kriza, njemački proizvođači automobila napreduju. Kako im to uspijeva? Ovo pitanje postavili su i urednici Forbesa.

Možete reći da su Nijemaci pametni, naporno rade i koriste trenutak koji je na njihovoj strani – piše ugledni magazin, ali navodi da postoji 10 razloga zbog kojih su njemački automobili “vladari cesta” širom svijeta, i da je riječ o 10 jedinstvenih prednosti:

Na prvom mjestu navode tradiciju, odnosno činjenicu da Nijemci proizvode aute duže od ostalih. Na drugom mjestu spominje se baština i ulaganje u auto-moto sport. Treći razlog je to što nema brzinskih organičenja na njemačkim autocestama.

Zatim tu su snaga brandova i prednosti njemačke tehnologije i inžinjerstva. Na šestom mjestu je izbor pravih tržišta gdje se najviše ulaže u prodaju njemačkih automobila, zatim “ciljana arogancija” prilikom promocije, pošteno formiranje cijena, ekskluzivnost njihovih modela te naposljetku činjenica da niko zapravo ne može zasjesti na prvo mjesta kada Nijemci imaju tako snažna četiri proizvođača. [Doznajemo.com]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*