Nobilo: Haaški sud će Hrvatsku označiti kao agresora na BiH

Anto Nobilo, hrvatski odvjetnik s haaškim iskustvom, smatra da će presuda nekadašnjem vojno-političkom vrhu Hrvatske Republike Herceg-Bosne biti pravno i politički dvostruko gora i teža za Hrvatsku od nedavne odluke u slučaju “Gotovina”.

“S jedne strane, najvjerojatnije će biti potvrđen udruženi zločinački poduhvat. S druge strane, bit će utvrđeno da su ta djela počinjena u okolnostima međunarodnog oružanog sukoba, to jest BiH, odnosno Bošnjaka, i Hrvatske. Budući da je sukob bio na teritoriju BiH, Hrvatska će biti označena kao agresor”, izjavio je Nobilo za “Dnevni avaz”.

Međunarodni oružani sukob između BiH i Hrvatske, pojašnjava Nobilo, potvrđen je već u nekoliko pravomoćnih presuda u Haškom sudu (na primjer na suđenju Dariju Kordiću i Mladenu Naleteliću Tuti, primjerice).

“Tu se, također, opisuje da su te osobe počinile zločine u dogovoru i organizaciji s Franjom Tuđmanom, Gojkom Šuškom i drugima. Možda drugačijim terminima, ali taj zločinački poduhvat već je opisan i postoji u pravomoćnim presudama”, rekao je Nobilo za sarajevski “Dnevni avaz”.

On je naglasio da su rat u BiH, prema njegovom mišljenju, ilegalno vodili tadašnji hrvatski predsjednik Tuđman i vrh hrvatske države. “Projekt ‘Herceg-Bosne’ bio je marionetski projekat u rukama vrha HDZ-a i Tuđmana”, tvrdi Nobilo.

2 Comments

  1. nobilo je prljavi mason i prodana dusa,debelo je umijesan kao advokat u prodaji nacionalnih interesa hrvata,,,treba da usta zatvori i suti,,ON JE JEDNO OBICNO PRODANO NISTA.

  2. Nobilo nikada se nije izjasnjavao kao Hrvat. Da nenabrajam te proklete ljude. Ko prati tisak vidjecese kosu ti tipovi sto ocrnjuju Hrvate.Hrvati vi ostanite vjerni Hrvatskoj povjesti i vjeri svoji predaka. Ta maasonska klika koje vodo ratove i unistava cvilizacije. Maasoni ne priznaju Boga Maasoni su sotonsko udruzanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*