Nova knjiga Napretkove biblioteke Znanstvenih dijela

Iz tiska je izašla druga knjiga iz edicije Napretkove biblioteke znanstvenih djela koja je prošle godine započela s izdavanjem znanstvenih knjiga iz područja humanističkih znanosti. Središnjica u Sarajevu i HKD Napredak u Zadru nositelj su ovog projekta čije je uredništvo satkano od vrsnih znanstvenika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije i Njemačke.

Druga knjiga rezultat je suradnje s HKD Napredak iz Gruda te posebno zalaganjem njezina predsjednika mr. sc. Zlatka Vranješa.

Kao Otac i Sin u Duhu naslov je nove knjige iz područja novozavjetne teologije, autora fra Andrije Bilokapića. Recenzenti su prof. dr. sc. Zvjezdana Rados i fra Tomislav Pervan, urednica je prof. dr. sc. Vanda Babić, a knjiga ima 248 stranica i tiskana je u Grafotisku u Grudama.

U četiri poglavlja koja su obrađena kao zasebna predavanja fra Andrija nam nudi na stanovit način po jedno poglavlje iz biblijske teologije Novoga zavjeta, osvježeno navodima iz Katekizma Katoličke Crkve, spisa mistika i svetaca kao i papinskih spisa. Zacijelo će svi koji uzmu knjigu u ruke – ističe fra Tomislav Pervan – imati od čitanja veliku duhovnu korist. Andrija kuša biti znalac i hrvatskoga jezika, ugodno je naići na njegove novokovanice i lijepe hrvatske izričaje. Knjiga je pravo osvježenje na našem tržištu, preplavljenu tolikim prijevodima i ponudama, nerijetko bez srca i duše, bez iskustva i sadržaja.

Autoru nam je ponudio nešto krajnje svježe, katoličko, svetopisamsko, duhovno i ona ne bi smjela nedostajati u rukama svih koji nastoje oko autentičnoga kršćanskoga življenja, napose pak u rukama Bogu posvećenih osoba.

Izvor: HKD Napredak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*