Nova vlast će biti sastavljena bez HDZ BiH!?

Dopredsjednik Narodne stranke radom za boljitak Jerko Ivanković-Lijanović izjavio je da će parlamentarnu većinu iz Federacije BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH, uz SDP BiH, činiti njegova Narodna stranka Radom za boljitak, SDA, DNZ i HSP.

Kazao je da ova koalicija ima 18 od potrebnih 22 zastupnika, za većinu u Parlamentarnoj skupštini BiH te da se neće miješati u to tko će biti tih 4-5 zastupnika iz Republike Srpske (RS).

– Mislim da se mi iz Federacije ne trebamo mješati u to tko će biti dio parlamentarne većine iz RS, kazao je Lijanović, gostujući u Dnevniku 3 Federalne televizije.

Kada je riječ o Federaciji BiH, spomenutih 5 stranaka imaju 61 zastupničko mjesto u 98 članom parlamentu, dakle prilično komotnu većinu, no vrlo tijesno će biti kada je riječ o Domu naroda.

Inače, pregovarački tim SDP-a koji predvodi predsjednik stranke Zlatko Lagumdžija informirao je jučer Predsjedništvo stranke o dosadašnjem tijeku razgovora s političkim strankama u BiH.

Kako je priopćio Centar za informiranje SDP BiH, stranačko predsjedništvo je dalo punu podršku pregovaračkom timu SDP-a za nastavak razgovora s relevantnim političkim subjektima na implementaciji izbornih rezultata i formiranju vlasti na svim razinama u Bosni i Hercegovini. Dogovoreno je da se razgovori obave i s političkim strankama s kojima do sada to nije učinjeno “čim se za to stvore uvjeti”

– SDP neće biti dio nacionalnih i matematičkih blokova na bilo kojoj razini vlasti u Bosni i Hercegovini, tvrde u ovoj stranci.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*