Novi HNS-ovi e-mailovi: Svojim članovima nude posao i u Ministarstvu kulture!

violic-pusic-hnsNakon što su iz Hrvatske narodne stranke (HNS) jučer procurili e-mailovi kojima su pozivali članove stranke da se jave na natječaj u Ministarstvu gospodarstva, novi mailovi i novi pozivi iz te stranke. Ovaj put članstvo je pozvano da se javi na natječaj Ministarstva kulture.

Iz središnjice HNS-a upućena su čak dva e-maila za radna mjesta u Ministarstvu kulture koje, kao i Ministarstvo gospodarstva, vodi ministar iz HNS-a. U jednom od njih traže se dva člana Vijeća za elektroničke medije.

“Ovim putem Vas pozivamo da obavijestite naše članove za koje smatrate da su kompetentni i zainteresirani te napominjem da je rok prijave do 19. ožujka te Vas molimo da nas obavezno do tog datuma povratno izvijestite”, stoji u e-mailu.

HNS-ove e-mailove za poslove u Ministarstvu kulture na svom je facebook profilu objavio laburist Siniša Bosanac. “Ja sam smatrao da su ta vremena političke korupcije, ja bih to nazvao političkom korupcijom, pogodovanjem, klijentelizmom, iza nas”, poručio je Bosanac.

I u Trancparency Internationalu Hrvatske osuđuju HNS-ove e-mailove te smatraju da je riječ o potencijalnoj korupciji i potencijalnom sukobu interesa.

“Slanje ovakvih poruka neprimjereno je komuniciranje, pa i u politici. To je politički autogol, definitivno. Iščitava se iz poruka: javite se pa ćemo o tome voditi računa. To znači uvođenje kategorije političke podobnosti, a protivi se načelu jednakosti, uvjeta za sve”, smatra Nikola Kristić, predsjednik Tancparency Internationala Hrvatske.

Barem u javnim službama svi bi trebali imati jednaku priliku, ali očito su neki jednakiji od drugih. Već prvi mail osudio je premijer Milanović, ne znajući očito da se radi o seriji mailova. U današnjem priopćenju HNS-a ipak mlaka reakcija. Otkrivaju da članove redovito obavještavaju o natječajima u svim državnim institucijama. Pogreške su svjesni samo u dijelu gdje članstvo traže da se jave s povratnom informacijom.

“U HNS-u iskreno žalimo zbog nenamjernog propusta i negativnih reakcija u situaciji u kojoj smo kao servis našim članovima samo željeli skrenuti pažnju na natječaje”, kaže se u priopćenju HNS-a.

Oba propusta napravljena su kada je središnjica obavještavala o natječajima u ministarstvima koje kontrolira HNS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*