Obama: Najbolje je tek pred nama; Romney: Molim se da predsjednik bude uspješan

Republikanski kandidat Mitt Romney priznao je poraz na američkim predsjedničkim izborima. Nazvao je predsjednika Baracka Obamu i čestitao mu na pobjedi.

Obama je u pobjedničkom govoru u Chicagu najavio je da će raditi na prevladavanju podjela u Sjedinjenim Državama poručivši da najbolje za njegovu zemlju tek dolazi.

Večeras na ovim izborima, vi, američki narod, podsjetili ste nas da smo, iako je naš put bio težak, a naše putovanje dugo, ustali i izborili se … i u našim srcima znamo da za Sjedinjene Države najbolje tek dolazi, rekao je Obama u polusatnom pobjedničkom obraćanju burno pozdravljen u izbornom stožeru u Chicagu.

Bez obzira na to jeste glasovali za mene ili ne – slušao sam vas i učio od vas, i zbog vas sam bolji predsjednik i vratit ću se u Bijelu kuću odlučniji i nadahnutiji nego ikad za posao koji leži pred nama.

Obama je najavio da će u sljedećim tjednima i mjesecima raditi s vođama obiju stranaka na izazovima koji se mogu riješiti jedino zajedničkim snagama – smanjenju deficita, poreznoj reformi, imigracijskoj reformi i oslobađanju od ovisnosti o inozemnoj nafti.

Obama je u govoru čestitao svome protivniku na kampanji dodajući da se nada da će se uskoro sastati s Mittom Romneyjem kako bi vidio što mogu zajednički napraviti za američku budućnost.

Posebno je pozdravio svoju suprugu Michelle, poručivši da je voli više nego ikad.

“Ovo je trenutak velikih izazova za Ameriku i molim se za to da predsjednik bude uspješan u vođenju naše nacije”, rekao je Romney te poručio da se zemlja mora ujediniti kako bi se suočila s izazovima koji stoje pred njom.

“Očekujemo od demokrata i republikanaca na svim razinama vlasti da daju prednost narodu pred politikom”, poručio je. Vjerujem u Ameriku, vjerujem u američki narod, dodao je.

Romney je zahvalio svojoj obitelji i svima koju su ga podupirali te izrazio tugu zbog toga što nije imao priliku voditi zemlju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*