Obdukcija potvrdila da je župnik Ivančića ubijen, u traganje za ubojicama uključuje se SIPA

zavalje-ubojstvo-zupnikaObavljena je obdukcija tijela katoličkog svećenika don Mile Ivančića, koja je potvrdila da se radi o nasilnoj smrti, tako da u ovom trenutku pretpostavlja da se radi o krivičnom djelu ubojstva, izjavio je danas za Fenu kantonalni tužitelj Senad Ljubijankić.

U interesu daljnje istrage Ljubijankić nije mogao govoriti o detaljima obdukcije, odnosno o točnom uzroku smrti.

Nije želio ni potvrditi ni demantirati navode pojedinih medija da je ubojstvo najvjerojatnije počinilo više osoba, kao ni je li riječ o koristoljublju.

Mjesto zločina u bihaćkom naselju Zavalje, gdje je u nedjelju pronađen mrtav mjesni župnik don Mile Ivančić, danas su posjetili premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača i kantonalni ministar unutarnjih poslova Šefik Smlatić.

“Ovo nije i ne smije biti djelo međunacionalne mržnje ili netrpeljivosti, ovo su uradili neljudi, ovo su uradili krvnici, kojima međunacionalna netrpeljivost uopće nije bila na pameti. Razloge zbog kojih su ovo uradili obznanit će policija za nekoliko dana”, kazao je premijer Lipovača.

Izrazio je ogorčenje zbog načina na koji je počinjeno ubojstvo, istakavši da se ovo nije viđalo ni za vrijeme rata.

Ministar Smlatić kazao je da istraga od jučer traje neprekidno, te da će im se sutra priključiti forenzičari iz Sarajeva i pripadnici SIPA-e, kako bi se počinitelji što prije pronašli.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*