Obilježava se 20. obljetnica Brigade HVO-a “Kralj Tomislav” iz Tomislavgrada

Udruge proistekle iz Domovinskog rata u suradnji sa općinom Tomislavgrad, 29. i 30. lipnja obilježavaju dvadesetu obljetnicu osnutka ratne Brigade “Kralj Tomislav” iz Tomislavgrada.

Program obilježavanja započinje okruglim stolom na temu “Domovinski rat- Brigada Kralj Tomislav“ koji će se održati u petak 29. lipnja s početkom u 20 sati u dvorani županijske Skupštine u Tomislavgradu.

Program se nastavlja dan kasnije u subotu 30.lipnja u 9 sati okupljanjem pripadnika Brigade “Kralj Tomislav” nakon čega u 10 sati slijedi svečani mimohod ulicama grada.

U 10.30 sati slijedi polaganje vijenaca ispred središnjeg spomenika poginulim duvanjskim braniteljima a sveta misa za sve poginule i umrle branitelje predviđena je u 11 sati.

Nakon euharistijskog slavlja, tomislavgradske udruge proistekle iz Domovinskog rata u 12.15 sati organizirat će Izložbu ratnih slika i likovnih radova u zgradi Kulturno informativnog centra u Tomislavgradu a u 13.30 sati za sve pripadnike brigade i njihove goste je predviđen kulturno sportski program s nastupima KUD-ova, klapskih pjevanja te malonogometne utakmice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*