Obilježena 11. godišnjica ubojstva Joze Leutara

jozoleutar2 Izaslanstvo HDZ-a BiH, predvođeno predsjednicom Federacije BiH Borjanom Krišto, položilo je danas na mostarskom groblju Masline vijence i zapalilo svijeće na grobu bivšeg doministra unutarnjih poslova i člana Predsjedništva HDZ-a BiH Joze Leutara. Nakon polaganja vijenaca služena je sveta misa u mostarskoj katedrali.
U izaslanstvu HDZ-a BiH bili su dopredsjednik Rade Bošnjak, glavni tajnik Vlado Džoić, član Predsjedništva HDZ-a BiH Ilija Filipović, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Denis Lasić i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.
Vijence su položili i predstavnici policije, kao i Zoran Krešić ministar unutarnjih poslova HNŽ-a.
Jučer je izaslanstvo Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova položilo cvijeće na spomen ploču u sarajevskom naselju Ciglane u znak sjećanja na tragičnu pogibiju Joze Leutara.
Leutar je 28. ožujka 1999. preminuo u Kliničkom bolničkom centru u Sarajevu, nakon što je pod njegov službeni automobil 16. ožujka podmetnuta eksplozivna naprava.
Do danas niko nije odgovarao za njegovo ubojstvo. Vođen je jedan sudski proces, ali je 12. studenoga 2002. okončan oslobađajućom presudom za Ivana Andabaka, Dominika Ilijaševića Come, Zorana Bašića, Željka Ćosića, Jadranka Bajkuše i Marija Miličevića, nakon što je utvrđeno da je optužnica temeljena na lažnom svjedočenju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*