Obilježena 18. obljetnica 2. gardijske brigade HVO-a

U vojarni “Stanislav Baja Kraljević” u Mostaru je danas svečano obilježena 18. obljetnica utemeljenja 2. gardijske brigade HVO-a.

Tom prigodom položeni su vijenci i zapaljene svijeće u Kapelici sv. Ivana Krstitelja za sve poginule i umrle pripadnike brigade te za sve žrtve Domovinskog rata, a služena je i sveta misa zadušnica, koju je predvodio vojni biskup u BiH mons. dr. Tomo Vukšić.

“Prva pješačka gardijska pukovnija gaji tradiciju i mi obilježavamo obljetnice svih gardijskih pukovnija HVO-a”, rekao je u izjavi za Fenu zapovjednik te pukovnije brigadir Slaven Lasić.

Lasić je također dodao kako je ustroj 2. gardijske brigade odobren 29. prosinca 1993. godine, kada je za zapovjednika brigade imenovan general zbora Stanko Sopta, a kasnije su tu dužnost obnašali brigadni general Željko Ravić, brigadir Josip Bevanda te brigadni general Ivica Jerkić.

Na obilježavanju 18. obljetnice utemeljenja 2. gardijske brigade HVO-a, kroz koju je tijekom Domovinskog rata prošlo je oko 5 000 branitelja, bili su bivši pripadnici brigade te visoki vojni i civilni dužnosnici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*