Obranjen magistarski rad o odnosima s medijima hrvatskih nevladinih organizacija sa sjedištem u Sarajevu

Profesor Marijo Pejić, umjetnički producent Udruge “Libertas” i istaknuti društveni djelatnik, u ponedjeljak je, na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, uspješno obranio magistarski rad pod nazivom „Odnosi s medijima hrvatskih nevladinih organizacija sa sjedištem u Sarajevu u razdoblju od 2000. do 2010. godine“ te stekao zvanje magistra komunikoloških znanosti.

Znanstveni cilj Pejićevog magistarskog rada je determinirati teorijske koncepte odnosa s medijima, kao bitnog segmenta odnosa s javnostima u nevladinim organizacijama i to posebno u hrvatskim nevladinim organizacijama lociranim u Sarajevu, kroz empirijsku analizu načina organizacije i funkcioniranja njihove medijske strategije.

„Prema raspoloživim podacima do sada u BiH nije provedeno niti jedno znanstveno istraživanje u kojem je sustavno analizirana pozicija odnosa s medijima, kao dijela odnosa s javnostima u nevladinim organizacijama. Zbog toga je profesor Marijo Pejić, u okviru svog magistarskog rada, sproveo cjelovito istraživanje o stanju medijske djelatnosti  u svim hrvatskim nevladinim organizacijama sa sjedištem u Sarajevu, koje je prvo takve vrste u našoj zemlji te ima veliki značaj, ne samo za PR praksu, već i za daljnji razvoj znanstvenog pristupa izučavanju odnosa s javnostima kao akademske discipline u BiH. Zbog toga smatram da postoje relevantni argumenti koji ukazuju na društvenu opravdanost sprovođenja ovog istraživanja, kazao je prof.dr.sc. Šemso Tucaković.

Javnoj obrani magistarskog rada prof. Marija Pejića nazočili su mnogi uglednici iz društvenog života BiH, kao što su prof.dr.sc. Hidajet Repovac, prof.dr. Ismet Dizdarević, prof.dr.sc. Marinko Pejić, don Luka Brković, glazbena urednica Vera Šakić, glazbenik Jakša Jurjević, voditelj Glazbene produkcije BHRT Admir Đulandžić, sutkinja Maja Pejić, profesor Ante Jerković i mnogi drugi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*