Očevidac za BBC ispričao detalje uhićenja Ratka Mladića

Nenad Jocović, prvi susjed nedavno uhićenog optuženog ratnog zločinca Ratka Mladića, u razgovoru za britanski BBC je govorio o detaljima uhićenja bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba koje je obavljeno u selu lazarevo u Srbiji 26. svibnja

Na dan kad je Mladić uhićen Jocović je bio u dvorištu do njegove kuće, gdje je uzgajao paprike.

– Odjednom sam vidio da nas je opkolila policija. Pitao sam policajce je li netko ubijen ili su došli kupiti svinju od Mladićevog rođaka Branka. Policajci nisu imali pancire, kacige i duge cijevi, ali nisu bili ni uplašeni, već samo iznenađeni što su našli Mladića, ispričao je Jocović.

Kazao je da da su Mladićeve prve riječi upućene policajcima bile: “Ja sam čovjek kojeg tražite”, a idućim satima policija je ispitivala Mladića i pretresala okolne kuće.

“Policajci su korektno postupali prema njemu, tretirali su ga gotovo kao oca”, ispričao je prvi susjed čovjeka optuženog za najteže zločine u Europi nakon Drugog svjetskog rata.

U Mladićevoj kući pronađena su dva pištolja, jedan jugoslavenske, a drugi američke proizvodnje. Prema tvrdnjama Jocovića, Mladić je policajcima rekao da ih je mogao pobiti da je htio.

– Da sam htio mogao sam ubiti desetoricu policajaca. Ali, nisam. Vi ste mladi momci koji samo rade svoj posao, navodno je kazao Mladić policajcima.

Inače, Mladić je često boravio u selu Lazarevu kod rođaka Branka. “Slobodno je šetao ulicama i svi su znali tko je on”, kazao je Jocović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*