Od iduće sezone razgledaje dubrovačkih zidina naplaćivat će se 12 eura

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić predloženo je da se cijena ulaznica za razgledanje gradskih zidina od ove sezone poveća na 80 kuna zbog povećanja PDV-a te za 2013. na 12 eura u kunskoj protuvrijednosti kako bi se osigurao primjeren dohodak od najvažnijega i najposjećenijega dubrovačkog spomenika kulture, a cijena uskladila s mjerama upravljanja turizmom u destinaciji koja će se uvesti do iduće godine.

Vlahušić je prijedlog proslijedio Društvu prijatelja dubrovačke starine. Dosadašnji ugovori i njihovi dodaci kojima su regulirani odnosi Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine stavili bi se izvan snage dok se ne usklade ugovoreni odnosi s pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

Novim ugovorima odredilo bi se da Grad Dubrovnik samostalno upravlja zidinama, a Društvo prijatelja dubrovačke starine vodi obnovu zidina, zašto bi Grad uplaćivao novac nakon provedenih postupaka javne nabave. Kako bi se omogućio neometan rad tog društva, dodatak u visini od 10 posto novca uloženog u obnovu zidina uplaćivalo bi mu se za popularizaciju zidina, očuvanje baštine, druge aktivnosti i vođenje poslovanja.

Vlahušić je upozorio Društvo prijatelja dubrovačke starine na odluke o komunalnom redu grada kojima je određen način isticanja zastava te na potrebu da skine svoju zastavu s dubrovačkih zidina. Ako to društvo to ne učini, Grad Dubrovnik osigurat će da se ta odluka provede 4. travnja do deset sati ujutro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*