Odana počast poginulim pripadnicima HVO Sarajevo

Izaslanstvo Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, koju su činili predsjednik Udruge prof. dr. Marinko Pejić, glavni tajnik Zoran Vukomanović, član Predsjedništva Udruge Vladimir Džakula, član Udruge Davor Šakić, sin poginulog branitelja Željko Gudelj te nekadašnji voditelj Odjela za tisak HVO Sarajevo Alenko Zornija – odalo je danas počast svim braniteljima Sarajeva, u povodu blagdana Svih svetih i Dana mrtvih.

Ceremonija polaganja vijenca održana je na groblju Sv. Josip u središtu glavnog bosanskohercegovačkog grada. Ovim je nastavljena tradicija sjećanja na poginule pripadnike HVO Sarajevo, koji su dali veliki doprinos obrani glavnog bosanskohercegovačkog grada u ratu.

I ovom prilikom je istaknuto kako su pripadnici Hrvatskog vijeća obrane grada Sarajeva na samom početku agresije na BiH stali na branik Sarajeva, zajedno s ostalim postrojbama.

– Mi smo pripreme za obranu započeli još 1991. godine u okviru Hrvatskog gospodarskog društva BiH, koje je iniciralo osnivanje HVO Sarajevo, s ciljem očuvanja hrvatske opstojnosti u glavnom gradu BiH, ali i ideja multikonfesionalnosti, multikulturalnosti i multietničnosti. Mi i danas živimo i djelujemo u Sarajevu, glavnom gradu svih građana BiH, te nam je cilj i zadaća njegovati tradiciju suživota, mira i tolerancije, kazao je prof. dr. Marinko Pejić, predsjednik Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo i prvi ratni predsjednik HVO Sarajevo.

Profesor Pejić istaknuo je da to ne bi bilo moguće bez žrtve onih koji su položili svoje živote za obranu ovih plemenitih ideja.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*