Odgođena konstituirajuća sjednica parlamenta BiH

Predstavnici stranaka zastupljenih u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine (PS) BiH danas su odlučili da 11. siječnja iduće godine održe radno-konsultativni sastanak na kojem bi se dogovorili o nastavku konstituirajuće sjednice tog doma.

Ovo je danas nakon konsultacija s predstavnicima parlamentarnih stranaka kazao privremeni predsjedatelj Zastupničkog doma PSBiH Adnan Bašić.

Bašić je na početku nastavka konstituirajuće sjednice tog doma zaključio da nema kvoruma te je pozvao predstavnike 12 parlamentarnih stranaka da održe konzultacije što su i učinili.

Nakon konzultacija Bašić je informirao prisutne zastupnike o dogovoru da se 11. siječnja održi konsultativni sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka.

Konstituirajuća sjednica Zastupničkog doma PSBiH je započela 30. studenog, kada su novoizabrani zastupnici dali svečanu izjavu, nakon čega je prekinuta.

Preostale točke dnevnog reda konstituirajuće sjednice su izbor predsjedatelja i dva zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma te izbor članova Povjerenstva za pripremu izbora Vijeća ministara BiH. (F)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*