Odluka o referendumu je izravan napad na Daytonski sporazum, Ustav i institucije BiH

Iz Ureda visokog predstavnika u BiH priopćeno je da međunarodna zajednica od Republike Srpske očekuje da se zaključci Narodne skupštine RS-a i odluka o referendumu o Sudu i Tužiteljstvu BiH povuku.

“Postoji još mali prostor za vlasti u RS-u da razmotre svoje djelovanje. Međunarodna zajednica ne može ignorirati ono što RS radi s referendumom, jer je to izravan napad na Daytonski mirovni sporazum, Ustav i institucije BiH“, stav je OHR-a.

Ponavlja se i da RS ne može održati referendum o kompetencijama koje nisu na njenoj razini.

“U skladu sa Daytonskim sporazumom, ove pravosudne kompetencije su uvjek pripadale državi. Zaključci NSRS-a i odluka o referendumu su izravno protiv Daytonskog sporazuma, koji je ovoj zemlji od 1995. osigurao mir“, priopćeno je za Fenu iz OHR-a.

4 Comments

  1. Inzko hajde oladi! Uclani se u SDA ili SDP kao Yurisic i onda prosipaj tu vrstu politike a ne se kriti iza OHR-a i MZ iako znas da te polovina njih ne podrzava!

  2. Ko god stiti B. i Hercegovinu taj radi nu unistenju Hrvate.B. i Hercegovona ona je silom sastavljena sa silom se odrzava.Medunarodna zajdnica drzi narode B. i Hercegovini kao pokusne kunice. Silom su sastavili SFRJ ta drzava u krvavom obracunu propala. Koliko medunarodna zajednica pokusava tu drzavu usavrsit i staviti na pravi put. Platformasi i pravasi niste svjesni sto vas ceka.

    • Kakve gluposti lupetaš, dok ste bili na vlasti bila su Vam puna usta Bosne i Hercegovine licemjeri jedni profiterso foteljaški.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*