Održan božićno-novogodišnji prijem Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo

Udruga organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo sinoć je u Galeriji Crkve “Sveti Ante” na Bistriku upriličila tradicionalni Svečani božićno-novogodišnji prijem.

Sveučilišni profesor Marinko Pejić, prvi predsjednik HVO Sarajevo i čelnik ove udruge, kazao je obraćajući se brojnim nazočnim na spomenutom skupu da su upravo vrijednosti zajedničkog života i tolerancije ono što jedino može Bosni i Hercegovini pomoći u ovim teškim vremenima krize.

U službenom dijelu programa kojim je Udruga koja okuplja veterane sarajevskog HVO obilježila sezonu blagdana, govorili su i Avdo Hebib ispred Patriotske lige BiH te Edin Arnautović ispred Organizatora i pokretača otpora KS. Oni su također istaknuli vrijednost zajedničke borbe svih građana Sarajeva za obranu u ratu opkoljene prijestolnice. Pročitane su i božićne I novogodišnje čestitke ministra za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata Zukana Heleza I načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže.

Božićno-novogodišnjoj proslavi Udruge organizatora otpora, umirovljenih I demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo nazočili su predstavnici Federacije BiH, Koordinacije braniteljskih udruga FBiH, Koordinacije braniteljskih udruga Kantona Sarajevo i Koordinacije braniteljskih udruga Općine Novo Sarajevo te mnogobrojni predstavnici društvenog, kulturnog i vjerskog života u BiH.
U zabavnom dijelu programa nastupili su Vesna Domorocki i “Academia band”, pročitana je prigodna blagdanska pjesma Miroslava Pilja, koji je bio voditelj programa, nakon čega su uzvanici imali priliku uz razgovor i neobavezno druženje poslužiti se blagdanskim delicijama spremljenim za ovu priliku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*