Održan koncert podrške Ejupu Ganiću

U sarajevskom Narodnom kazalištu večeras je održan koncert podrške Ejupu Ganiću, pod pokroviteljstvom bivšeg visokog predstavnika Christiana Schwarz-Schillinga. Nastupila je uspješna mlada violonistica iz Njemačke Rebekka Hartmann te pijanistica iz Italije Serena Stella.

U najavi koncerta suradnica Schwarz-Schillinga Nerma Bučan naglasila je da je riječ o koncertu podrške Ejupu Ganiću te da je ulaz na koncert besplatan. Na programu su bila djela Ludviga van Bethoveena, Roberta Schumanna, Reinharda Schwarza-Schillinga te Johannesa Brahmsa.

Koncert podrške Ejupu Ganiću, koji je 1. ožujka u Londonu uhićen temeljem tjeralice koje je za njim izdala Srbija, slijedom optužbe da je odgovoran za napad na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici, prvotno je bio planiran za 20. svibnja i trebao se osržati u Domu OSBiH, no odgođen je, uz obrazloženje da se zbog velikog interesa publike organizatori traže veću koncertnu dvoranu. No, po nekim informacijama kocert je zapravo otkazan zbog protvljenja srpskih dužnosnika u Ministarstvu obrane BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*