Odvjetnik i pjesnik Lujo Medvidović ubijen u svom uredu u Osijeku

Osječki odvjetnik i književnik Lujo Medvidović, rođen 1950. godine u Lokvičićima, pronađen je ubijen u svom uredu u Vukovarskoj 2 u Osijeku.

Prema prvim informacijama Medvidović je izboden nožem još jučer u poslijepodnevnim satima, a za njegovo ubojstvo sumnjiči se 45-godišnji Vinkovčanin koji je pronađen ozlijeđen u odvjetničkom uredu pokraj mrtvog Osječanina.

Ubojica je i sebi pokušao oduzeti život. Prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek na liječenje. Tijelo ubijenog Medvidovića prevezeno je na Odjel patologije gdje će biti izvršena obdukcija. Neslužbeno doznajemo da je supruga odvjetnika pokušavala nazvati na mobitel, a kada se nije javljao alarmirala je policiju.

Noćas oko 1 sat zabrinuta supruga odvjetnika Luje Medvidovića nazvala je policiju. Suprug joj se nije javljao na mobitel i nije došao kući. Policija je zato ušla u njegov odvjetnički ured u samom središtu Osijeka i zatekli su strašan prizor. Na podu je ležalo tijelo mrtvog 63-godišnjeg odvjetnika.

Uz njegovo tijelo policijski službenici pronašli su i ozlijeđenoga 45-godišnjaka s područja Vinkovaca, koji je prevezen u osječki Klinički bolnički centar, kazala je glasnogovornica PU Vesna Žnidarć-Bolarić.

Lujo Medvidović rođen je 17. listopada 1950. u Lokvičićima kod Imotskog. Osnovnu je školu završio u Krivodolu, gimnaziju i Pravni fakultet u Splitu. Magistrirao je iz područja filozofije prava na Pravnom fakultetu Sveučilišta J J. Strossmayera u Osijeku. Živio je i radio u Vinkovcima, a sada živi i radi kao odvjetnik u Osijeku i Zagrebu.

Magistar pravnih znanosti, bio je član Društva hrvatskih književnika od 1995. godine.

Pisao je poeziju, objavio više knjiga pjesama, a uvršten je i u nekoliko antologija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*