Odvjetnik: Ivo Sanader vrlo uvjerljivo i argumentirano iznosio obranu

Bivšeg premijera Ivu Sanadera istražitelji USKOK-a odlučili su ispitati u remetinečkom zatvoru zbog problema s ozlijeđenom nogom. Sanader tijekom dvosatnog ispitivanja nije želio odgovarati na pitanja nego je iznosio obranu i porekao krivnju u slučaju Fimi medija. Govorio je vrlo uvjerljivo i s dosta argumenata, izjavio je nakon dvosatnog ispitivanja njegov odvjetnik Čedo Prodanović.

Sanader nije odgovarao na pitanja kako ne bi olakšavao posao tužiteljstvu. Prodanović je objasnio da je na obrani i osumnjičenom Sanaderu da se brani, a na USKOK-u da dokazuje svoje teze.

Ispitivanje u slučaju Fimi medije završeno. U toj aferi osumnjičeno je 14 osoba, među kojima vlasnica Fimi medijie Nevenka Jurak, bivši HDZ-ov rizničar i šef carine Mladen Barišić i bivša šefica računovodstva u HDZ-u Branka Pavošević. Sumnja se da je iz ministarstava i javnih tvrtki izvučeno oko 100 milijuna kuna, od čega je dio navodno završio i u tzv. crnim fondovima HDZ-a. Sanadera se navodno tereti da se okoristio iznosom od 28 milijuna kuna.

Sanader nije u osvetničkoj misiji

Od trenutka davanja iskaza Sanader i njegovi branitelji imaju pravo na uvid u cjelovit spis sastavljen od niza svjedočkih iskaza i pojedinosti. Prodanović je kazao kako Sanader odbija odgovornost po bilo kojem nalogu za provođenje istrage. Ponovio je da će se aktivno braniti, ali ne na način da na nekoga drugoga svali krivnju. Prodanović i Goran Suić podnijet će žalbu na jednomjesečni istražni zatvor.

Iduće srijede istražitelji planiraju Sanadera ispitati oko slučaja Hypo banke. USKOK ga tereti u slučaju navodnog uzimanja 3,5 milijuna kuna provizije od Hypo banke dok je bio zamjenik ministra vanjskih poslova (1994. i 1995.) za kredit od 140 milijuna tadašnjih austrijskih šilinga koji je odobren Vladi.

Moguća ozbiljnija ozljeda noge?

Sanader je ispitan u zatvoru jer zbog ozlijede noge nije mogao doći u USKOK. Njegov odvjetnik Čedo Prodanović uoči saslušanja izjavio je kako se zakomplicirala situacija sa Sanaderovom ozlijeđenom nogom.

Kazao je da je prva dijagnoza ukazivala na istegnuće ligamenata, no kako je noga natekla i promijenila boju neki liječnici su posumnjali da je možda riječ o sepsi. Sanader bi sutra zbog toga trebao ići na pregled u zatvorsku bolnicu, a zatim najvjerojatnije i u neku od specijalističkih ustanova.

Izvor: HRT

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*