Oficir MUP-a Srbije pokušao ubiti predsjednika Nikolića?!

Ured predsjednika Srbije Tomislava Nikolića potvrdio je sinoć da se u petak ujutro na autocesti Beograd-Niš dogodio incident, ne navodeći detalje, a pojedini beogradski mediji spekuliraju da je riječ o pokušaju atentata i da je u incidentu, navodno, sudjelovalo službeno policijsko vozilo.

Nikolić je, navodi se u priopćenju iz njegova ureda, uvjeren da će “svi aspekti tog događaja biti ispitani”.

“Predsjednik Nikolić je izrazio svoje puno poverenje u pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, koji brinu o njegovoj osobnoj sigurnosti”, navodi se u pripćenju iz Nikolićevog ureda. Više detalja o tom incidentu ured predsjednika Srbije nije priopćio.

Beogradski Blic neslužbeno doznaje da je riječ o službenom policijskom vozilu “koje se neuobičajeno približilo koloni vozila pod pratnjom u kojoj je bio predsjednik Nikolić”.

Tabliod Kurir je, pak, na svojoj internetskoj stranici objavio sinoć nadnaslov “Atentat na predsjednika” i naslov “Oficir MUP-a pokušao ubiti Tomu Nikolića”. “Visoki oficir MUP-a Srbije izazvao je incident u subotu oko tri sata ujutro kada je službenim automobilom naletio na kolonu vozila koja je pratila predsjednika Srbije i više puta im presjekao put.

Incident se dogodio na auto-cesti Beograd-Niš, ekskluzivno saznaje Kurir”, navodi taj list na svojoj internetskoj stranici pozivajući se na neimenovane izvore “iz sigurnosnih struktura”.

“Predsjednik Nikolić išao je prema Kragujevcu. On je bio u ‘mercedesu’, a u automobilima iza i ispred njega bilo je osiguranje – kaže naš sugovornik iz sigurnosnig struktura”, navodi “Kurir” najavljujući širu priču u svom tiskanim izdanju u ponedjeljak.

MUP Srbije još se nije očitovao o tom navodnom incidentu.

Incident je dospio u medije u vrijeme kad je pozornost javnosti u Srbiji skrenula afera “Prisluškivanje”, a kao mete su navedeni upravo predsjednik Srbije i prvi potpredsjednik VladeAleksandar Vučić.

Naime, srbijansko državno odvjetništvo pokrenulo je prošlog tjedna istragu zbog prisluškivanja Nikolića i Vučića nakon što je otkriveno da je u Upravi kriminalističke policije MUP-a Srbije naređeno prisluškivanje njihovih telefona.

Premijer Srbije, ujedno i ministar policije, Ivica Dačić izjavio je da ni on niti direktor policije Milorad Veljović nisu znali za prisluškivanje, ali da će biti provedena temeljita istraga, a svi za koje su utvrdi da su odgovorni ili su zlouporabili policijske ovlasti bit će uhićeni i procesuirani.

Srbijanski premijer Ivica Dačić u subotu navečer je Radio-televiziji Srbije rekao da afera “prisluškivanje” nije ugrozila Vladu Srbije, niti je dovela u pitanje njezinu političku stabilnost.

U nedjelju je, međutim, Aleksandar Vučić ocijenio da je “nekome bio bitan uvid u kretanje” njegovo i kretanje predsjednika Srbije, a ne izlist poziva.

Vučić je Televiziji Prva naveo da je “netko tražio spisak ljudi” s kojima su on i Nikolić razgovarali, a da je “kroz taj spisak mogao dobiti i njihovo kompletno kretanje” jer izlisti iz bazičnih postaja sustava mobilne telefonije pokazuju njihovo kretanje “u svakoj sekundi”, mjesto i koordinate na kojim se nalaze.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*