Opća skupština UN-a: Jeremić za 10. travnja 2013. zakazao raspravu o Haaškom sudu

Predsjednik Opće skupštine Ujedinjenih naroda Vuk Jeremić zakazao javnu raspravu u Općoj skupštini o ulozi međunarodnih ‘ad hoc’ kaznenih tribunala u ostvarivanju pravde i pomirenja između naroda.

Rasprava će se održati 10. travnja sljedeće godine, a povod je, naravno, oslobađajuća presuda hrvatskim generalima, pri čemu Jeremić ističe da je njome nanesen udarac ugledu UN-a.

“Odluka Žalbenog vijeća Haaškog tribunala u vezi sa operacijom ‘Oluja’ izazvala je razumljivo ogorčenje u mnogim dijelovima svijeta. Nesporna je činjenica da je oko četvrt milijuna Srba prognano sa svojih ognjišta u svega nekoliko dana, a da je sud koji je osnovan da bi istražio ovakva nedjela praktično odlučio da za ovaj čin nije bilo ni krivaca niti odgovornih”, rekao je Jeremić u svom priopćenju.

“Čvrsto sam uvjeren da istinsko pomirenje i okretanje nove stranice u odnosima između zavađenih naroda nije moguće zasnivati na negaciji i veličanju zločina, jer to, u suštini, predstavlja poticaj na njihovo ponavljanje. Zato raspravu, pod nazivom Uloga međunarodnog pravosuđa u ostvarivanju pomirenja, zakazujem za 10. travnja 2013. godine u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda u New Yorku”, stoji se na kraju Jeremićeva priopćenja.

2 Comments

  1. taj jeremić je još kokošje jaje. šta on zna o povjesti naroda na prokletom balkanu. neka se srami sjene svoje što stvara mržnju prema drugom narodu.on kao mlad(čovik) treba bi širiti ljubav, prijateljstvp među narodima i da se oprosti ono šta su jedni drugima radili.na mladima svit ostaje, a on je jedna obićna šup… ima divni mladi ljudi koji će ipak pobjediti takvo govno kao što je taj šup.. jeremić

  2. Jel neko Musliman ..vama ne valja.Čovjek ruši Srbiju jer je nanijela zlo njegovom narodu.Morate shvatiti da je ovo način političke borbe.Lajati i galamiti stalno uvijek i bez veze i smisla.I onda te niko ozbiljno ne shvata.Mislite li Radojka da nije bilo Slobe i Šešelja da bi Kosovo ikad bilo nezavisno??Mislite li da u ukupnim političkim odnosima Dodikova galama neće ugasiti RS?Ne dao Bog onoga malog Tadića.Inteligentni nacionalista.Sa budalama nacionalistima je lahko.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*