Opći sabor HDZ-a 20. svibnja, zasad šest kandidata za predsjednika stranke

HDZ će o svom predsjedniku u idućem četverogodišnjem mandatu odlučivati 20. svibnja na 15. općem saboru HDZ-a koji će se održati u Zagrebu u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a unutarstranački izbori na najnižim razinama počinju 11. veljače, najavila je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nakon sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke.

Na tim je sastancima, kako javlja Vjesnik.hr, dogovoreno da će na općem saboru biti 2200 izaslanika, od kojih će se 900 birati u županijama. Kvote za svaku županiju određene su prema broju članova, ali i prema izbornom rezultatu na parlamentarnim izborima.

Iako se spekuliralo da će biti značajnih promjena izbornih pravila, njih ipak neće biti. Tako će kandidati za predsjednika HDZ-a morati prikupiti najmanje 400 potpisa izaslanika općeg sabora koji će, kao i do sada, moći dati svoj potpis i za nekoliko kandidata.

Za predsjednika stranke do sada su kandidaturu najavili predsjednica Jadranka Kosor, njezin zamjenik Darko Milinović, zatim Domagoj Ivan Milošević, Drago Prgomet, Milan Kujundžić i Tomislav Karamarko.

Da bi kandidat mogao istaknuti svoju kandidaturu, za predsjednika stranke na saboru HDZ-a treba prikupiti potpise 400 izaslanika, za zamjenika predsjednika 300, a 250 za potpredsjednika.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*