Osman Šego optužen za ratni zločin nad bugojanskim Hrvatima

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Osmana Šege, koji se tereti za krivično djelo ratnog zločina protiv stanovništva. Osman Šego rođen je 1966. godine u Oborcima, općina Donji Vakuf, nastanjen u Bugojnu, državljanin je BiH.

Konkretno, tereti ga da je u svojstvu vojnog policajca 307. motorizirane brigade Armije RBiH u vrijeme oružanog sukoba između Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i Armije RBiH od 18. srpnja 1993. do 19. ožujka 1994. u Bugojnu, i to u garaži privatne kuće u naselju Donjići, zatim u Marksističkom centru – Klosteru časnih sestara i naselju Vrbanja te prostorijama BH banke Bugojno postupao suprotno pravilima međunarodnog humanitarnog prava.

Tereti se i da je sudjelovao i pomagao u pripremanju i vršenju krivičnih djela, ubojstvima, mučenjima i prisiljavanju zarobljenih Hrvata na prinudni rad u Bugojnu od 18. srpnja 1993. do 19. ožujka 1994.

1 Comment

  1. treba se izjednaciti zrtva sa zlocinom,zNa se ko je pocinio zlocine u BH i zna se ko je htio da se ona raspadne a to su srbi i hrvati pa nisu uspjeli pa sada radi svog “pranja ruku” optuzivaju nevine muslimane bosnjake ma SRAMOTA !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*