Oštar verbalni sukob tijekom TV sučeljavanja kandidata za Predsjedništvo BiH

Vrlo oštra rasprava vođena je tijekom televizijskog sučeljavanja kandidata za članove Predsjedništva BiH, u okviru vrlo gledane političke emisije Federalne TV “60 minuta”.

Na poziv voditelja i urednika ove emisije Bakira Hadžiomerovića nisu se odazvali Haris Silajdžić, aktualni bošnjački član Predsjedništva BiH i kandidat SBiH za ponovni izbor na ovu dužnost te Borjana Krišto, kandidatkinja HDZ BiH.

Tako su se u studiju našli Martin Raguž (HDZ 1990), Željko Komšić (SDP BiH) i Jerko Ivanković-Lijanović (NSRzB) – kandidati u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, odnosno Bakir Izetbegović (SDA) i Fahrudin Radončić (SBB) – kandidati za bošnjačkoga člana “kolektivnoga šefa” bosanskohercegovačke države.

Raguž je ponovio da njegova protukandidatkinja iz HDZ-a BiH Borjana krišto nastavlja izbjegavati izravna medijska sučeljavanja, a ponovno je bilo sota govora i o legalnosti, ali i navodnoj nelegitimnosti mogućnosti da Željko Komšić, glasovima SDP-ovih birača, većim dijelom Bošnjaka, bude ponovno izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, kako je to bio slučaj 2006. godine.

Ipak, možda najžešći verbalni sukob dogodio se između Komšića i Izetbegovića, a odnosio se na međusobne optužbe o ulozi u ratu. Izetbegović je sugerirao da Komšić, iako “Zlatnim ljiljanom” nagrađeni pripadnik Armije BiH, zapravo u ratu nije niti vidio neprijateljskog vojnika, dok je Komšić žučljivo odgovorio kako se Bakir Izetbegović tijekom rata uglavnom nalazio u uredu svoga oca Alije Izetbegovića, tadašnjeg predsjednika Predsjedništva R BiH.
Pogledajte video:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*