Otac bivše američke missice bio pripadnik ozloglašene brigade VRS

Otac bivše Miss Oregona Danijele Krstić, Milenko Krstić, priznao je u srijedu krivnju pred federalnim sudom navodeći da nije govorio istinu 1998. godine kada je aplicirao za status izbjeglice iz Bosne i Hercegovine. Krstić (53) će najvjerojatnije biti protjeran iz Sjedinjenih Američkih Država, no još uvijek je nejasno kako će se ovaj slučaj odraziti na status njegove obitelji, ženu Branku i dvije odrasle kćerke, Aleksandru i Danijelu Krstić, koja je 2009. godine izabrana za Miss Oregona i natjecala se za titulu Miss SAD na izboru u Las Vegasu.

Oregon live prenosi povijest slučaja koji se poteže već pet godina, od kada je počela istraga u ovom slučaju, a jasno je da je Krstić lagao o svojoj ulozi u vojsci kada je tražio “zelenu kartu” u SAD

Uglavnom, Krstić je prošloga tjedna pred sudom priznao da je od američkih useljeničkih vlasti skrivao da je pet godina živio u Zvorniku, gdje je bio član Zvorničke brigade Vojske Republike Srpske (VRS), ozloglašene postrojbe koja je sudjelovala u pokolju Bošnjaka u Srebrenici.

Javni branitelj Chris Schatz je kazao da nema dokaza da je Krstić osobno i svjesno sudjelovao u pokolju u Srebrenici, a da je od dolaska u SAD vrijedno radio i bio koristan član društva.

Presuda u ovom slučaju će bit će donesena 27. kolovoza. (foto: oregonlive.com)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*