Otkriveni napadači na Asića i Budimira, stigle osude napada

Policija Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ)podnijet će izvješće županijskom Tužiteljstvu protiv Vjekoslava Galića iz Crnih Lokva kod Širokog Brijega zbog prijetnji upućenih predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru, nevedeno je iz MUP-a HNŽ.

Policija će podnijeti izvješće i protiv Stanka Galića zbog napada na Željka Asića, zastupnika u Zastupničkom domu federalnog parlamenta, a iz policije dodaju da se istraga i dalje nastavlja.

Budimir i Asić, obojica visoki dužnosnici HSP BiH, prijavili su u nedjelju policiji da im je nepoznata osoba u svadbenom salonu ‘”Maestra” nedaleko od Mostara prijetila smrću, dok je Asića i fizički napala i zadala mu nekoliko udaraca.

Budumir i Asić bili su gosti na svadbenom slavlju Asićeve sestrične.

Stigle su i osude ovog događaja. Tako se Udruga organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, na čelu s Marinkom Pejićem, oglasila priopćenjem za javnost u kojem osuđuje  napad na predsjednika Federacije BiH Živka Budimira i zastupnika u Parlamentu FBiH gospodina Željka Asića.

– Svaki fizički napad na visoke dužnosnike, pa tako i ovaj na gospodu Živka Budimira i Željka Asića, brutalan je i neciviliziran čin nasilja, koji zaslužuje osudu svih političkih stranaka i cjelokupne javnosti u BiH.  Ovaj  događaj je “pljuska demokraciji i političkom pluralizmu” te upozorava na ugroženost demokratskih procesa u BiH, stoga nadležne institucije, ali i mediji, moraju preventivno djelovati s ciljem stvaranja humanijeg, kulturnijeg i tolerantnijeg bosanskohercegovačkog društva, kazao je predsjednik spomenute udruge Marinko Pejić.

(Hrvatska riječ)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*