U Umagu otvoren New Banking Vision 2010.

Danas je u organizaciji grupacije Asseco SEE u hotelu Sol Coral u Umagu otvoren New Banking Vision 2010., peti po redu regionalni skup o bankarstvu i informacijskim tehnologijama. Riječ je o najvećoj regionalnoj bankarskoj konferenciji koju Asseco SEE po prvi puta organizira u Hrvatskoj. Događaju će tijekom naredna tri dana prisustvovati više od dvije stotine sudionika koji će imati priliku saznati više o aktualnim zbivanjima i nadolazećim promjenama u bankarskoj industriji, kao i tehnološkim aspektima suvremenog financijskog poslovanja. Stručnjaci iz regije i svijeta tijekom konferencije će nizom stručnih predavanja, radionica i plenarnih rasprava podijeliti vlastita iskustva u ostvarivanju i realizaciji projekata.
Bankari i analitičari će tako u nekoliko posebnih predavanja dati pregled transformacije bankarske industrije, koja u zadnjih nekoliko godina doživljava intenzivan preobražaj iz konzervativne i krute djelatnosti u suvremeni sektor posvećen prodaji i potrebama pojedinačnih korisnika. Direktori banaka i predstavnici središnjih banaka iz regije i svijeta na posebnom će okruglom stolu govoriti o aktualnoj financijskoj krizi i pratećim poukama koje je industrija izvukla iz tog događaja. Ujedno će se predstaviti današnje i nadolazeće inicijative vodećih globalnih institucija i vodećih svjetskih ekonomija – primjerice Svjetske banke – te pružiti uvid u njihov utjecaj na bankarstvo. Tehnološka predavanja i rasprave među ostalim će predstaviti najnovija ICT rješenja koja se koriste u sklopu bankarskih sustava, a bit će riječi i o nedavnim promjenama odnosa snaga u IT industriji.
Predsjednik Uprave Asseco SEE grupacije, Piotr Jelenski, tijekom uvodne konferencije za medije izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim radom grupe, realizacijom poslovanja i uspjehom dosadašnjih New Banking Vision konferencija: “Izuzetno mi je drago što smo u proteklim godinama te posebice u minulom nepovoljnom ekonomskom razdoblju uspjeli odgovoriti na sve postavljene izazove, pružajući svojim klijentima trajne i održive vrijednosti. Tu predanost potvrđujemo i kroz našu, sada već jubilarnu New Banking Konferenciju, a koja u obliku jedinstvenog međunarodnog događaja okuplja i povezuje naše partnere, klijente i ukupnu bankarsku zajednicu.” Jelenski je napomenuo kako konferencija, uz predavanja i novosti s područja bankarskih i IT tehnologija, otvara brojne mogućnosti da sudionici u izravnom kontaktu s predavačima i drugim polaznicima razmijene svoja znanja i iskustva i postignu dogovore na obostranu poslovnu korist. “Prošle su konferencije bile organizirane u Ohridu u Makedoniji. Ove smo godine u Hrvatskoj. Uz daljnje širenje regionalne prisutnosti u nadolazećim ćemo godinama nastaviti raditi na sadržajima, a kako bi korisnicima osigurali relevantne teme i opravdano zadržali autoritet najvažnijeg regionalnog događaja vezanog bankarsku i IT industriju”, istaknuo je Piotr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*