Otvoren put za ratifikaciju: Pusić i Erjavec riješili problem Ljubljanske banke

pusic-erjavecMinistri vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Vesna Pusić i Karl Erjavec nakon punih šest sati razgovora u Otočcu na Krki pronašli su rješenje za hrvatske štediše u nekadašnjoj Ljubljanskoj banci, javlja HTV. No, što su dogovorili, javnost neće saznati dok o tome ne obavijeste svoje vlade.

Sastanku su nazočili i financijski stručnjaci dviju zemalja, Zdravko Rogić i France Arhar.

Ministrica Pusić je nakon sastanka rekla kako postoji rješenje u okviru kojega postoji nekoliko mogućnosti, prenos Večernji list. Sastanak na kojem će se objaviti politička odluka, odnosno jesu li premijeri i Vlade prihvatili prijedloge struke i ministara, bit će održan 19. veljače u Zagrebu.

“Stručni problem smo riješili, a ostaje samo politički”, rekao je ministar Erjavec uz dopunu njegove kolegice Pusić koja je napomenula kako je “teren za političko rješenje izvrsno pripremljen”.

“To je jedno rješenje s različitim podvarijantama”, rekla je.

Na upit znači li to odbacivanje tužbi, Pusić je ponovila kako postoje različite podvarijante, a sve ovisi o tome kako će Vlada odlučiti. Dodala je da rješenje Ljubljanske banke uključuje i ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora u rokovima u kojima Slovenija ne bi bila posljednja koja će ga ratificirati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*