Ivanić: Ovo je neviđeni poraz Milorada Dodika

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić izjavio je u petak da je sada potpuno jasno da dok je SNSD i Milorada Dodika neće biti referenduma u RS-u te da je današnji stav Dodika o tom pitanju njegov “neviđeni poraz”.

– Bilo je jasno da referenduma neće uopće biti i dok god je SNSD-e na vlasti neće ga ni biti, jer su se SNSD i Dodik sada jasno pokazali kao najveći trabanti međunarodne zajednice koji sviraju po njihovim notama, rekao je Ivanić Feni.

Komentirajući Dodikov stav nakon razgovora s visokom predstavnicom Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednicom Europske komisije Catherine Ashton, on je kazao da je, to “poraz” institucija RS-a i Dodika, koji je “dobio” priču o reformi pravosuđa koja je svakako sastavni dio europskog približavanja.

Ivanić podsjeća da treba samo pogledati što se događa u Hrvatskoj o pitanju usklađivanja pravosudnog sustava s europskim normama.

Kao rezultat današnjeg razgovora Dodika s Ashton predsjednik PDP-a vidi i to da neće biti ni ukidanja Suda i Tužiteljstva BiH, a naglašava da “čak prijeti opasnost da se formira još jedna pravosudna institucija – vrhovni sud BiH”.

Smatra da će “negativne reperkusije Dodikove politike tek biti vidljive za koji mjesec”.

Poslanici PDP-a će, prilikom ponovnog razmatranja u Narodnoj skupštini RS-a pitanja o referendumu nakon današnje novonastale situacije, ostati kod istih stavova.

“Glasat ćemo za zaključke za koje smo glasali, a bit ćemo suzdržani o priči o referendumu, kao što smo i bili, a oni koji su predlagali referendum neka i sada glasaju. PDP-ovim glasovima odgađanje ili ukidanje referenduma neće dobiti”, kategoričan je Ivanić.

Ukazuje i da se sada potpuno zaboravilo što je bilo referendumsko pitanje, a odnosilo se i na suprotstavljanje nametnutim zakonima visokog predstavnika, a da Dodik sada traži “izlaz i da je ovo njegov definitivni neviđeni poraz”.

Podsjeća da se sva priča nije svodila na Sud i Tužiteljstvo BiH, već su u referendumskom pitanju bile i nametnute odluke visokog predstavnika o kojima sada nije bilo nijedne riječi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*