Pahor: Kosor nam daje izlaz na otvoreno zbog EU; MVPEI: Nismo ništa dali Slovencima

Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je u televizijskom sučeljavanju s liderom oporbe Janezom Janšom da je Hrvatska platila visoku cijenu deblokade pregovora. Pahor tvrdi kako je Slovenija dobila izlaz na otvoreno more jer su Hrvatskoj blokirali pregovore s Unijom. Kosor je, kaže, platila visoku cjenu, objavio je riječki “Novi list”.
“Potpisan je jedino arbitražni sporazum koji je ratificiran u Saboru i predstavljen javnosti. Nijedan međunarodni stručnjak nije u njemu našao stavku koja podrazumijeva da će Slovenija dobiti izlaz na morem”, naveli su iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih RH integracija u srijedu.
“Ističemo kako je jedino dogovoren arbitražni sporazum o čijem sadržaju je hrvatska javnost detaljno izviještena, a koji je nakon rasprave ratificiran u Hrvatskom saboru. Nitko od zastupnika, ali i uvaženih stručnjaka međunarodnog prava, pa i oni koji se nisu slagali s prijedlogom arbitražnog sporazuma, u njemu nije pronašao stavove o kojima piše Novi list”, stoji u priopćenju MVPEI-ja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*