Paketići za djecu iz Doma “Egipat” i štićenike “Oaze”

Nakon održavanja 9. međunarodnog festivala dječje pjesme «Lino Fest 2011», organizator Festivala Udruga «Libertas» i generalni pokrovitelj Festivala tvrtka «Podravka» posjetili su štićenike Doma za nezbrinutu djecu «Egipat» i  Udruženja za potporu osobama s intelektualnim teškoćama «Oaza» u Sarajevu i donirali poklon pakete.

– Već tradicionalno poklanjamo ulaznice štićenicima iz ove dvije ustanove i na taj način omogućujemo djeci da gledaju Lino Fest, da se zabave i druže sa drugom djecom koja posjećuju i sudjeluju na festivalu dječje pjesme. Podravka nam je i ove godine omogućila da i nakon završetka Festivala posjetimo djecu i obradujemo ih poklon paketima, istaknuo je prof. Marijo Pejić, autor i scenarist «Lino-Festa».

Goste iz «Libertasa» i «Podravke» djeca su dočekala u dobrom raspoloženju, ispunjenom smijehom, te su izrazili zadovoljstvo ovogodišnjim programom i zabavom na Lino Festu.

– Uključivanjem djece iz «Egipta» i «Oaze» na Lino Fest želimo pokazati da je ova manifestacija zaista namijenjena svoj djeci, a za narednu godine planiramo ih uključiti i u revijalni program kako bi sudjelovali u obilježavanju jubilarnog desetog Lino Festa, dodao je profesor Pejić.

– Podravka već devet godina podržava Lino fest želeći na taj način dati svoj doprinos u razvoju kulture u Bosni i Hercegovini, kao i djeci omogućiti kontakte s umjetničkom glazbom te upoznavanje i doživljavanje glazbe kao umjetnosti i primanje vrijednih glazbenih iskustava, kako bi djeca bila spremnija i fleksibilnija za dalji glazbeni razvoj, istaknula je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

(Hrvatska riječ)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*