Pampolini: BiH je “dramatično” nepripremljena za ulazak Hrvatske u EU!

Bosna i Hercegovina je “dramatično” nepripremljena za ulazak Hrvatske u Europsku uniju (EU) i ta nepripremljenost uzrokovat će veliku financijsku štetu poljoprivrednim proizvođačima i građanima, rečeno je na marginama osnivačkog sastanka “Prijatelji BiH” u Bruxellesu na kojem su sudjelovali članovi parlamenta BiH, Europskog parlamenta i dužnosnici iz Europske komisije.

Šef Odsjeka za BiH u Glavnom ravnateljstvu Europske komisije za proširenje Paola Pampolini rekla je da je BiH u toliko velikom zakašnjenju “da bi se moglo reći da je već prekasno”.

– U dvije godine trebalo je obaviti veliki dio predradnji, na primjer obilježavanje stoke, i mnogo drugih, ali to se nije dogodilo. Postojao je projekt, koji se našao među odbačenim IPA projektima, koji je trebalo pomoći da takve predradnje budu napravljene. Takvog projekta više nema, jer ste procijenili da vam ne treba, rekla je Pampolini.

Ona je upozorila da će ovakva pasivnost štetiti samo BiH.

“Još je godina i pol do ulaska Hrvatske. Krajnji je moment da se trgnete. Vrlo dobro znate što treba učiniti, jer o tome govorimo već dvije godine. To su i uvjeti iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, odnosno Prijelaznog sporazuma”, dodala je Pampolini koja danas započinje seriju sastanaka i desetodnevni boravak u BiH. Ona će voditi razgovore u strukturalnom dijalogu o pravosuđu, ali je, također, zadužena i za Pododbor za poljoprivredu u procesu stabilizacije i proširenja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*