Panika zbog požara u Selcu: Evakuiran kamp, kuće ipak spašene

Požar koji je jutros buknuo između Bribira i Selca, u blizini Crikvenice, proširio se preko Jadranske magistrale i ugrozio naseljeni i turistički dio Selca pa su evakuirani turisti iz autokampa i objekata Hrvatskoga crvenog križa.

Vatra je zaustavljena na ulazu u kamp. Požar se sada širi prema zapadu i istoku. U gašenju sudjeluju vatrogasne postrojbe iz nekoliko županijskih mjesta i gradova. Pomažu im brojni građani i turisti, a najavljena su i nova pojačanja.

Vatra je u Selcu ispod Jadranske magistrale zahvatila i skladišno-prodajne prostorije Rabkomerca te prve stambene zgrade. Srećom, obranjene su. Slavko Gauš, županijski vatrogasni zapovjednik, potvrdio je za HTV kako je uzrok požara ljudski faktor. Policija je priopćila kako je požar buknuo na nenaseljenom području a u njemu je djelomično oštećeno krovište jedne kuće, kazao je glasnogovornik primorsko-goranske PU Tomislav Veršić. Zoran Vakula kazao je u izvanrednim vijestima HTV-a kako razloga za optimizam ima. Bura će puhati danas i sutra ujutro, ali znatno manjom jačinom.

Veliki požar buknuo je jutros i u Mošćeničkoj Dragi, na području Svetog Petra. Tijekom gašenja preminuo je jedan vatrogasac, no zasad se njegova smrt ne može dovesti u vezu s požarom. Vatrogascu je pozlilo nakon 20-ak minuta gašenja požara. Vozilom hitne pomoći prevezen je u riječki KBC na Sušaku, gdje je umro oko 7.30. U policiji kažu da vatrogasac nije zadobio nikakve mehaničke ozljede te da bi obdukcija trebala utvrditi je li smrt uzrokovana gušenjem ili možda zatajenjem rada srca. Požar je lokaliziran.

Noćas je na prostoru pilane u mjestu Hrastovljan buknuo požar u kojem nema ozlijeđenih, izvijestila je jutros varaždinska policija. Dojava o požaru koji je zahvatio skladišni prostor zaprimljena je oko 2 sata. Još ga gasi veći broj vatrogasaca. Uzrok požara nije poznat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*