Papa Benedikt XVI odlikovao ambasadoricu Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici Jasnu Krivošić-Prpić

Papa Benedikt XVI odlikovao je veleposlanicu Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici Jasnu Krivošić–Prpić ordenom Velikog križa viteškog reda Pio IX.

Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici obaviještena je diplomatskom notom Državnog tajništva Vatikana o odluci pape Benedikta XVI. da veleposlanicu Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici Jasnu Krivošić–Prpić imenuje za damu Velikog križa reda Pio IX.

U noti, koju je potpisao državni tajnik Njegove Svetosti Tarcisio Bertone naglašeno je da gestom imenovanja „Sveti Otac ukazuje čast Bosni i Hercegovini, zemlji koju veleposlanica Krivošić-Prpić predstavlja, ali isto tako odlikovanje govori o uvažavanju osobnog doprinosa veleposlanice“.

Na ceremoniji koja je održana 5. srpnja 2011. godine u Apostolskoj palači u Vatikanu, odlikovanje, koje se sastoji od dvije medalje s natpisom: „VIRTVTI ET MERITO“ PIVS IX, u malom i velikom formatu, i pergamenta na latinskom jeziku kojim se potvrđuje ovo značajno odlikovanje, veleposlanici Krivošić–Prpić uručio je šef Protokola Državnog tajništva Vatikana mons. Fortunatus Mwachukwu, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Odlikovanja papinskim viteškim redom za žene precizirao je papa Ivan Pavao II. imajući u vidu doprinos žena Crkvi i društvu.

(Hrvatska riječ)

1 Comment

 1. Još jedan dokaz koliko je Vatikan odan Hrvatima u BiH? Ovim odlikovanjem Komšićeve odn. time Lagumdžijine ambasadoorice Vatikan pokazuje svoje lice.

  Pročitajte “Hrvati i prokletstvo hrvatskog prozapadnjaštva” pa će vam biti jasno:
  http://www.poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=28825:hrvati-i-prokletstvo-hrvatskog-prozapadnjatva&catid=173:nikola-zirdum&Itemid=432

  plus:

  NA UVID JAVNOSTI: Tko su hrvatski diplomati u službi Lagumdžijine SDP-ove ideologije?
  http://www.poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=25621:na-uvid-javnosti-tko-su-hrvatski-diplomati-u-slubi-lagumdijine-sdp-ove-ideologije&catid=137:drustvo&Itemid=199

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*