Paravinja iz zatvora u Banja Luci prebačen u Hrvatsku

Dragan Paravinja (43), koji je optužen za ubojstvo Antonije Bilić (17) iz Šibenika, prebačen je danas iz Kazneno-popravnog zavoda Tunjice kod Banje Luke u Hrvatsku, rekao direktor Zavoda Pero Dunjić.

Dunjić je pojasnio da je Paravinji prekinuto izdržavanje kazne i da će on biti vraćen u Tunjice, s obzirom da ga je Okružni sud u Sokocu osudio na izdržavanje kazne od dvije godine i devet mjeseci zbog pokušaja silovanja na Palama. Ministarstvo pravosuđa Hrvatske je prije mjesec dana primilo rješenje Ministarstva pravde BiH kojim se dopušta privremeno izručenje Paravinje.

Nakon uhićenja u Srpcu u lipnju prošle godine, Paravinja je izručen u Hrvatsku, a zatim vraćen u BiH, te je u Okružnom sud u Sokocu osuđen na 34 mjeseca zatvora zbog pokušaja silovanja na Palama 2002. godine.

Osim Hrvatske, Paravinju potražuje i Srbija zbog silovanja i pokušaja silovanja. On je u toj zemlji pravosnažno osuđen na četiri i pol godine zatvora.

Paravinja, inače vozač kamiona, najprije je priznao, a zatim porekao da je ubio Bilić, za kojom se još traga.

Nakon što stigne u zatvor u Šibenik, Paravinja će se u sudu izjasniti o krivici za ubistvo maloljetne Antonije 7. lipnja pošle godine i pokušaj silovanja 25-godišnje autostoperice krajem lipnja 2010. godine, prenosi agencija Srna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*