Paravinja: Nisam ubio Antoniju Bilić, dokazi su podmetnuti

Na prvom ispitivanju pred istražnim sucem Županijskog suda Igorom Ninićem, Dragan Paravinja ne samo da je porekao da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić, već tvrdi da toga dana uopće nije vozio kroz Drniš te da Antonija nije bila u njegovu kamionu, a za sve dokaze koji upućuju na suprotno, tvrdi – podmetnuti su, izvještava Vjesnik.hr.

Kad je riječ o prijašnjim iskazima koje je dao istražiteljima u Bosni i Hercegovini, kada je priznao da je ubio 17-godišnju Drnišanku i tijelo bacio u jezero Brljan – Paravinja tvrdi da je sve izmislio pod pritiskom.

Isto tvrdi i za pokušaj silovanja u Sokolcu u BiH, za koji je nepravomoćno osuđen na dvije godine i 10 mjeseci.

Paravinjin odvjetnik Branko Baica rekao je kako je osumnjičenik porekao kaznena djela koja mu se stavljaju na teret. “Izričito je izjavio da nije ubio Antoniju niti da zna gdje je ona. Paravinja je vrlo detaljno opisao sve okolnosti koje su se dogodile onih dana kada je Antonija nestala, a sud, Državno odvjetništvo i policija trebali bi sada provjeriti je li to točno ili nije“, rekao je odvjetnik Baica.

Podsjetimo, ministar pravde Bosne i Hercegovine, Bariša Čolak, potpisao je u petak ujutro nalog za privremeno izručenje Hrvatskoj Dragana Paravinje, osumnjičenoga za ubojstva mlade drnišanke Antonije Bilić. Vijest je Vjesniku potvrdio tajnik Ministarstva Jusuf Halilagić. Kako nam je pojasnio Halilagić, riječ je o tzv. privremenome izručenju, što znači da će Paravinja biti samo na određeno vrijeme u rukama hrvatskoga pravosuđa i to zbog probitaka istrage vezano uz nestanak i najvjerojatnije ubojstvo djevojke.

Dakle, Paravinja je izručen samo da bi policija mogla rasvijetliti događaj, a nakon čega bi trebao biti vraćen u BiH budući postupak zbog pokušaja sliovanja na Palama još uvijek nije pravomoćno okončan. Zahtjevom za privremeno izručenje RH se obavezala da će na zahtjev suda BiH Paravinju vratiti tamošnjim vlastima kako bi se postupak prtotiv njega okončao. No, kako smo doznali od Halilagića ne postoji nikakva prepreka da se nakon oknčanja postupka u BiH Paravinju i trajno izruči Hrvatskoj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*