Paravinja pristaje na izručenje Hrvatskoj, tvrdi da nije ubio i silovao Antoniju Bilić

Dragan Paravinja, kojeg se sumnjiči za ubojstvo Antonije Bilić, u ponedjeljak je na ročištu pred Sudom BiH u Sarajevu, na kojemu se razmatrao zahtjev Ministarstva pravosuđa Hrvatske za njegovim izručenjem, pristao na izručenje Hrvatskoj, no navodno posjedovanje bosanskohercegovačkog državljanstva i postupak koji se protiv njega vodi pred Sudom u Sokocu mogli bi značajno zakomplicirati cijeli postupak, potvrdili su u Sudu BiH i njegova braniteljica.

“Paravinja se ne protivi izručenju Hrvatskoj i pri tome traži pojednostavljeni postupak kako bi procedura izručenja bila što kraća”, rekla je za Hinu glasnogovornica Suda BiH Selma Hadžić.

Dodala je međutim da ekstradicijski postupak protiv Paravinje ne može započeti dok se ne okonča pritvor kojega mu je odredio sud u Sokocu koji ga tereti za pokušaj silovanja u BiH. Glasnogovornica Hadžić je pojasnila kako taj pritvor može najduže trajati šest mjeseci.

Paravinja, koji se nalazi u pritvoru Kula, prvi je put ustvrdio kako uz hrvatsko i srbijansko ima i bosanskohercegovačko državljanstvo što bi cijeli postupak izručenja moglo dodatno otežati.

Po riječima njegove odvjetnice Milane Borovčanin ukoliko se potvrdi da ima i bosankohercegovačko državljanstvo, onda bi se i izručenje dovelo pod znak pitanja.

Sam Paravinja je pred Sudom BiH u ponedjeljak opovrgnuo da je ubio Antoniju Bilić kazavši kako očekuje da u Hrvatskoj neće biti optužen za ubojstvo i silovanje. Dodao je da je iskaz policajcima u Banja Luci o ubojstvu Antonije Bilić dao pod prisilom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*