Paravinja umješan u likvidaciju srpske novinarke Dade Vujasinović?

Javno tužiteljstvo u Beogradu u najkraćem će mogućem roku tražiti od hrvatskih istražitelja da se Dragana Paravinju ispita u vezi s ubojstvom novinarke Radislave Dade Vujasinović, najavila je republička javna tužiteljica Zagorka Dolovac, piše Jutarnji list, ističući da se to događa nakon što je u tom listu objavljen članak u kojemu stoji da je Paravinja umiješan u organizaciju ubojstva srpske novinarke Radislave Dade Vujasinović, čije ubojstvo iz 1994. godine do dandanas nije riješeno.

Ističući da su mu tu informaciju ekskluzivno potvrdili istražitelji iz Hrvatske i Srbije, Jutarnji list piše da je Dada Vujasinović oštro je pisala protiv Željka Ražnatovića Arkana, koji joj je i osobno prijetio.

Paravinjina bi povezanost s ovim slučajem mogla baciti posve novo svjetlo na slučaj nestale Antonije Bilić iz Drniša. Istražitelji sada otvaraju mogućnost da je Paravinja lagao u svojem iskazu u Banja Luci.

“Toliko ga je strah povratka u Srbiju da postoji mogućnost da je lagao da je ubio Antoniju, samo kako bi bio predan hrvatskoj policiji i vlastima, a ne srpskoj”, izjavio je Jutarnjem listu neimenovani visokopozicionirani izvor u hrvatskom MUP-u.

Paravinja je, piše Jutarnji, hrvatskim istražiteljima i sam potvrdio da “o slučaju Dade Vujasinović zna vrlo mnogo”, no o tome još uvijek ne želi pričati.

Prvi rezultati istrage ubojstva Dade Vujasinović pokazali su da je sama sebi pucala u prsa iz sačmarice pa je slučaj još u vrijeme Miloševićeve vlasti proglašen samoubojstvom. No, naknadno je, na inzistiranje obitelji i nakon nalaza neovisnih vještaka, utvrđeno da je u nju dvaput pucano iz puške pa je slučaj ponovno otvoren.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*