Parlament prekinuo sjednicu kad je ušla žena pod nikabom

Kako je i najavljeno, Klub SNSD-a predložio je danas novu točku dnevnog reda za sjednicu Zastupničkog doma PSBiH “Potvrđivanje autentičnog prijevoda Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH na jezike u službenoj uporabi u BiH”. Rasprava je prekinuta stankom nakon što je u zgradu Parlamenta ušla žena u nikabu.

Zamjenik predsjedajućeg Doma Beriz Belkić odredio je pauzu nakon pitanja zastupnik Željka Kuzmanovića upućenog osiguranju PSBiH o identifikaciji osobe koja je ušla u zgradu Parlamenta i sjela u dvoranu gdje se održavala sjednica, u odjeljku za novinare.

Utvrđeno je da je žena pod nikabom Nađa Dizdarević koja je je novinarima izjavila kako je povrijeđena i razočarana te da se od “drugih ljudi razlikuje tek po komadu odjeće”.

“Zakon o zabrani nošenja nikaba je tek predložen, a ovakvo ponašanje prema meni pokazuje da oni nikada nisu poštovali ženu muslimanku”, kazala je Nađa Dizdarević.

Pojasnila je da u zgradu PSBiH dolazi već dugi niz godina i da je svi u osiguranju poznaju te da nema potrebe za posebnim identifikacijama.

“Kada je bilo potrebe identificirana sam bezbroj puta”, kazala je Dizdarević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*