Pejić: HVO Sarajevo je pripreme za obranu počeo još 1991.

slike grad hvo 004Dogradonačelnik Sarajeva Igor Kamočaji primio je 18. veljače 2010. godine izaslanstvo Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, koju su činili predsjednik Udruge prof. dr. Marinko Pejić, glavni tajnik Zoran Vukomanović i član Predsjedništva Udruge Vladimir Džakula. Dogradonačelnik Kamočaji prenio je pozdrave gradonačelnika Sarajeva prof. dr. Alije Behmena, te istaknuo da su predstavnici Grada Sarajeva svjesni uloge i značaja Hrvatskog vijeća obrane grada Sarajeva, koje je na samom početku agresije na BiH stalo na branik Sarajeva, zajedno sa ostalim postrojbama, priopćeno je iz Udruge.

– Mi smo pripreme za obranu započeli još 1991. godine u okviru Hrvatskog gospodarskog društva BiH, koje je iniciralo osnivanje HVO Sarajevo, s ciljem očuvanja hrvatske opstojnosti u glavnom gradu BiH, ali i ideja multikonfesionalnosti, multikulturalnosti i multietničnosti. Mi i danas živimo i djelujemo u Sarajevu, glavnom gradu svih građana BiH, te nam je cilj i zadaća njegovati tradiciju suživota, mira i tolerancije. Od predstavnika Grada Sarajeva očekujemo podršku u rješavanju problema braniteljskog statusa i socijalnih prava bivših pripadnika HVO Sarajevo, kazao je prof. dr. Marinko Pejić, predsjednik Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo i prvi ratni predsjednik HVO Sarajevo.

Dogradonačelnik Sarajeva Igor Kamočaji istaknuo je da će Grad Sarajevo, u okviru svojih mogućnosti, podržati rad Udruge, svjestan važnosti njezinog egzistiranja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*