Pelivan mandatar Vlade Livanjske županije

Kandidat HDZ-a BiH Stipe Pelivan mandatar je Vlade Livanjskeupanije, a na tu dužnost imenovalo ga je tročlano Predsjedništvo novog saziva županijske Skupštine u Tomislavgradu.

Predsjedništvo Skupštine, koje čine predstavnici hrvatskog naroda Ivica Pašalić Lotak (HDZ BiH), srpskog naroda Drago Puzigaća (SNSD) i bošnjačkog Jasenko Tufekčić (SDA), je jednoglasno odlučilo da mandat za formiranje Vlade povjeri kandidatu HDZ-a BiH.

Prema ovoj odluci, Pelivan bi u narednih tridesetak dana trebao formirati novu županijsku Vladu kao budući premijer, a ako ne uspije u tome Predsjedništvo Skupštine za mandatara će imenovati kandidata koalicije HDZ 1990, HSP-a BiH, SDP-a i Narodne stranke “Radom za boljitak” – dosadašnjeg premijera Nediljka Rimca iz HDZ-a 1990.

Tufekčić je rekao novinarima da je Pelivan imenovan za mandatara zato što je HDZ BiH osvojio najviše mandata u novom sazivu županijske Skupštine i najviše glasova birača na prošlogodišnjim općim izborima, pa je logično da ta stranka ima premijera iz svojih redova, prenosi agencija Srna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*