Peta optužnica protiv Sanadera – optužen da je Fioliću osigurao 26 milijuna kuna

Protiv bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera USKOK je podigao i petu optužnicu koja se odnosi na slučaj Planinska, doznaje Hina na zagrebačkom Županijskom sudu.

Optužnica je na sud stigla jučer kasno poslijepodne, potvrdio je Hini glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić . “Optužnica je dodijeljena sucu Zoranu Luburiću , koji će je nakon pregleda dati na odgovor optuženima, a potom kroz nekoliko tjedana sazvati sjednicu optužnog vijeća na kojoj će se odlučivati o njezinoj osnovanosti”, kazao je Devčić ne želeći govoriti o sadržaju nove optužnice protiv bivšeg premijera.

O optužnici se za sad ništa nije moglo doznati u USKOK-u, koji je o četiri ranije podignute optužnice protiv Sanadera javnost obavijestio putem svojih službenih intenetskih stranica.

Mediji javljaju da su, nakon petomjesečne istrage, uz Sanadera optuženi bivši ministar regionalnog razvoja Petar Čobanković, mesar i bivši saborski zastupnik HDZ-a Stjepan Fiolić i njegova tvrtka Mesnice Fiolić te glavni direktor Inženjerskog biroa Mladen Mlinarević .

USKOK tvrdi da je Fiolić prodao zgradu u Planinskoj ulici u Zagrebu 2009. godine Ministarstvu regionalnog razvoja po znatno većoj cijeni od tržišne, a u tome su mu pomogli tadašnji premijer Sanader, ministar Čobanković te Mlinarević, čija je tvrtka vrijednost zgrade i zemljišta procijenila na nerealno visok iznos pa je ukupna vrijednost i cijena koju je platilo ministarstvo povećana za više nego dvostruko, na 79,9 milijuna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*